Tianjin Decho International Trade Co.,Ltd

10 κοινές ερωτήσεις κατά τη συγκόλληση 4130 κράμα χάλυβα

Χρόνος απελευθέρωσης: 2020-06-23 10:31:29  Hits: 27

AISI   4130 κράμα χάλυβα   είναι ένας μέσος άνθρακας, χάλυβας χαμηλού κράματος στο πρότυπο ASTM A29 που αναφέρεται επίσης ως χάλυβας χρώμιο ή χάλυβας χρωμίου moly, που περιέχει ονομαστικά 0,28-0,33% άνθρακα, 0,8-1,1% χρώμιο και 0,15-0,25% μολυβδαίνιο. Ο ανοξείδωτος χάλυβας ASTM 4130 προσφέρει εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση, ολκιμότητα και αντοχή, συνήθως διατίθεται ως στρογγυλή ράβδος συνήθως σε σκληρυμένη και σκληρυμένη κατάσταση. Εδώ είναι 10 από τις πιο συχνές ερωτήσεις με συγκόλληση χρωμίου-μολυβδαινίου 4130.

 

 

Ε1: Μπορεί ο χάλυβας μολυβδαινίου 4130 χρωμίου να συγκολληθεί με τόξο αργού;

Α: ναι, η συγκόλληση με τόξο αργού 4130 χρωμίου-μολυβδαινίου έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στον τομέα της αεροδιαστημικής. Όπως και με άλλες μεθόδους συγκόλλησης, η συγκόλληση με τόξο αργού απαιτεί λογικές διαδικασίες και εξειδικευμένη διαδικασία.

 

Ε2: Χρειάζεστε προθέρμανση;

Α: Χαλύβδινοι σωλήνες από λεπτό τοίχωμα 4130 (πάχος μικρότερο από 0,12 " ή 3mm) γενικά δεν απαιτούν προθέρμανση 300-400F (149-204 ℃) για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά ο ίδιος ο χαλύβδινος σωλήνας δεν πρέπει να είναι χαμηλότερος από τη θερμοκρασία δωματίου 70F (περίπου 21 ℃) πριν από τη συγκόλληση.

 

Ε3: Τι καλώδιο χρησιμοποιείται;

A: Το ER80S-D2 είναι το πιο κατάλληλο σύρμα συγκόλλησης και η αντοχή συγκόλλησης είναι βασικά κοντά στην αντοχή του ίδιου του υλικού 4130. Το ER70S-2 μπορεί επίσης να ληφθεί υπόψη ενώ προσφέρει ελαφρώς χαμηλότερη αντοχή συγκόλλησης.

 

Ε4: Το καλώδιο ER70S-2 θυσίασε τη δύναμή του για καλύτερη ολκιμότητα;

Α: Ναι, όταν το καλώδιο συγκόλλησης συντήκεται με το βασικό υλικό, η αντοχή του καλωδίου συγκόλλησης είναι γενικά μικρότερη από εκείνη του 4130. Ωστόσο, η λογική δομική σχεδίαση (όπως η προσθήκη ενισχυτικών ή σωλήνων στήριξης) ή η υποστήριξη πολλαπλών σημείων και οι μεγαλύτερες συγκολλήσεις μπορούν αντισταθμίζει την ανεπαρκή αντοχή του σύρματος συγκόλλησης.

 

Ε5: Γιατί δεν συνιστάται το καλώδιο 4130;

Το σύρμα Α: 4130 χρησιμοποιείται γενικά στο πίσω μέρος της ανάγκης για θερμική επεξεργασία του τεμαχίου εργασίας. Δεν συνιστάται η χρήση σε αθλητικό εξοπλισμό όπως αεροσκάφη, πλαίσια αγωνιστικών αυτοκινήτων και κουφώματα λόγω της υψηλής σκληρότητάς του και της κακής ολκιμότητας του.  

 

Ε6: Μπορεί να είναι διαθέσιμο άλλο καλώδιο συγκόλλησης για το 4130;

Α: Ορισμένοι συγκολλητές χρησιμοποιούν ωστενιτικά σύρματα από ανοξείδωτο χάλυβα όπως 310 και 312 για συγκόλληση χαλύβδινων σωλήνων 4130. Το σύρμα από ανοξείδωτο χάλυβα είναι πιο ακριβό και ορισμένες ποιότητες από ανοξείδωτο χάλυβα θα προκαλέσουν ρωγμές.

 

Ε7:   Κάνει το   4130 χαλύβδινος σωλήνας   χρειάζεστε θερμική επεξεργασία για καταστροφή μετά τη συγκόλληση;

Α: Σε γενικές γραμμές, ο σωλήνας λεπτού τοιχώματος δεν απαιτείται για την πίεση και μόνο ο χαλύβδινος σωλήνας με πάχος τοιχώματος μεγαλύτερο από 0,12 " ή 3mm να υποστεί θερμική επεξεργασία μετά τη συγκόλληση. Η βέλτιστη θερμοκρασία επεξεργασίας για τους σωλήνες 4130 είναι 1100 F (περίπου 593 ℃). Η ουδέτερη φλόγα που σχηματίζεται από οξυγόνο και ακετυλένιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέρμανση και κινείται συνεχώς κατά τη διάρκεια της θέρμανσης για να αποφευχθεί η τοπική υπερθέρμανση.

 

Ε8:   Πρέπει να καθαριστεί το 4130 workpoece πριν από τη συγκόλληση;

Α: Καθαρίστε την επιφάνεια του χάλυβα για καλύτερο αποτέλεσμα συγκόλλησης. Οι ακαθαρσίες και το λάδι στην επιφάνεια του χαλύβδινου σωλήνα πρέπει να αφαιρεθούν με γυαλόχαρτο μεσαίου μεγέθους και ακετόνη. Τα γδαρσίματα και οι γωνίες πρέπει να γυαλίζονται.


Ε9:   Χρειάζεστε προστασία αερίου πίσω πλευράς για συγκόλληση 4130;

Α: Γενικά δεν χρειάζεται να συγκολλήσετε την προστασία αερίου αν και ορισμένοι συγκολλητές το κάνουν επίσης. Η προστασία αερίου πίσω πλευράς δεν είναι κακή για συγκόλληση και μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα συγκόλλησης για ορισμένες συγκολλήσεις.

 

Ε10:   Μπορεί το συγκολλημένο κομμάτι εργασίας να σβήσει;

Α: Όχι, η ταχεία απόσβεση των εξαρτημάτων συγκόλλησης μπορεί να προκαλέσει ρωγμές ή σχισίματα. Η φυσική ψύξη είναι εφικτή.



Προηγούμενος: Αντι-δακτυλική επ...

Επόμενο: 2205 SS Σωλήνες